Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Γυναικα με γυναικα

Μια ανατολική σοφία λέει: "Ο κόσμος είναι μια μεγάλη αγορά που για να πάρεις κάτι πρέπει να χαλάσεις το κύριο νόμισμα που έχεις - τη ζωή."


Και τότε το ερώτημα είναι, τι και πώς χρησιμοποιείς για την ανταλλαγή;

Για μια σύγχρονη γυναίκα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε αυτήν την αγορά της ζωής: να είναι μητέρα, αθλήτρια, μπίζνες γούμαν, δημιουργός, σύζυγος, φίλη

...Ταυτόχρονα σε αυτήν την αγορά υπάρχουν πολλά στερεότυπα και άγνωστες πτυχές για τις γυναίκες. Αν κάποια γυναίκα, για παράδειγμα, θέλει να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της κοινωνίας, θα πρέπει να κατανοήσει τον εαυτό της για να μην νιώθει τύψεις που δεν είναι τέλεια μαμά ή νοικοκυρά. Μερικές φορές η γυναίκα αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα να τερματίσει τη σχέση της με το σύντροφο, το συνεργάτη, το συνάδελφο ή το σύζυγο,αλλά δεν ακούει τις πραγματικές τις επιθυμίες και προσπαθεί με τη λογική να πείσει τον ευτό της ότι όλα είναι καλά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει ειρήνη και γαλήνη στην καρδιά της. Και όταν μια γυναίκα αισθάνεται έτσι, αρχίζει να χάνει την ευαισθησία της, τον αισθησιασμό, την ενέργεια, τη διαίσθηση και τη γεύση για τη ζωή.

    Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις Αγίες Γραφές λέγεται: γνωρίζοντας τον ευατό μας γνωρίζουμε το Θεό. Με άλλα λόγια μόνο αν πραγματικά γνωρίσουμε τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τη δύναμη και την εξουσία μας. Επομένως ο βασικός μας στόχος είναι μέρα με τη μέρα να γνωρίζουμε και ν’ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας σε διαφορετικούς ρόλους και εκδηλώσεις.

Ρωτήστε τον εαυτό σας- Τι είδος γυναίκα είμαι;
- Πώς αντιλαμβάνομαι τους άντρες;
- Γιατί χρειάζομαι άντρα στη ζωή μου;
- Πόσο καλός συνάδελφος ή ηγέτης είμαι;
- Τι επιρροή έχω;
- Πώς οργανώνω τις σκέψεις μου;

Και άλλος ένας σημαντικός στόχος – πρέπει να επεκτείνουμε τις γνώσεις και την κατανόηση σε εκείνους τους τομείς της ζωής οι οποίοι χρειάζονται να αναπτυχθούν.
Για παράδειγμα:
- Τι γνωρίζω για τις γυναίκες και για τους άνδρες στη ζωή και στην επιχείρηση;
- Πώς χτίζονται οι σχέσεις;
- Με ποιούς και πότε πρέπει να χωρίσω;
- Πώς να αυξήσω την παραγωγικότητα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή;
- Πώς να χρησιμοποιήσω σε μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές μου;

Ο σύγχρονος κόσμος ευνοεί την ανάπτυξη της γυναίκας, αν και η ίδια το θέλει. Να ενισχύσετε τον εαυτό σας ως γυναίκα, θα μπορέσετε αν παρακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα.
«Οποιαδήποτε γυναίκα, που καταλαβαίνει τα προβλήματα, 
που εμφανίζονται κατά τη διαχείριση του σπιτιού, 
μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται
στη διακυβέρνηση της χώρας»
(Μάργκαρετ Θάτσερ)


Ενεργές γυναίκες που σκοπεύουν ν’ αναπτύξουν το δυναμικό τους στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.



Τις θέλουμε κοντά μας , δίπλα μας επικοινωνήστε μαζί μας Κάντε κλικ εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου