Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Συμβουλές Αδυνατίσματος Τέσσερις λόγοι που αυξάνουν το βάρος μας

λιγότερες μέσω της σωματικής δραστηριότητας και η ζυγαριά ανεβαίνει. Υπάρχουν, ωστόσο, άνθρωποι που μπορεί να παίρνουν βάρος, χωρίς να αλλάξουν κάτι στη διατροφή τους ή τον τρόπο που κινούνται. Τι είναι αυτό που μπορεί να πηγαίνει στραβά; Η αλήθεια κρύβεται, μάλλον, πιο βαθειά. 1. Το στρες
Το στρες γίνεται πολύ συχνά ο σπινθήρας που πυροδοτεί το τσιμπολόγημα ή την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, μάλιστα, πως το άγχος μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την αύξηση βάρους.

Αντιμετωπίστε το: Αποφύγετε να παρασυρθείτε από το άγχος και να ξεκινήσετε μια δίαιτα εξπρές ταλαιπωρώντας κι άλλο το σώμα σας. Επιχειρήστε να καθιερώσετε σταθερά πέντε γεύματα την ημέρα, όπου κι αν βρίσκεστε, γραφτείτε σε ένα κοντινό γυμναστήριο ή ξεκινήστε ένα χόμπι που να σας βοηθά να αποβάλλετε την ένταση της ημέρας.
2. Εμμηνόπαυση… η δεύτερη εφηβεία
Όπως και στην πρώτη, έτσι και στη δεύτερη εφηβεία, την εμμηνόπαυση, οι ορμόνες αλλάζουν και παράλληλα αλλάζει και το σώμα. Η απουσία οιστρογόνων την περίοδο αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται ελαφρά ο μεταβολισμός της γυναίκας, ενώ παράλληλα, παρατηρείται μετακίνηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, αντί των γλουτών και των μηρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου