Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Βιολογικό Απορρυπαντικό Πλυντηρίου από Καρπούς Ιμαλαίων soapnuts

Καρποί πλυσίματος από τα Ινδικά Ιμαλάια soapnuts 1kg  αρκεί για 160 έως 200 χρήσεις εάν τους χρησιμοποιήσουμε για την πλύση σε πλυντήριο ρούχων, χωρίς μαλακτικό!
Καρποί πλυσίματος από τα Ινδικά Ιμαλάια
Με ανανεωμένη συσκευασία, βοηθώντας ακόμη περισσότερο τον πλανήτη!
Ένα ευρώ από την πώληση της κάθε συσκευασίας διατίθεται στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση.

Γένος: Sapindus Mukorossi
1 κιλό αρκεί για 160 έως 200 χρήσεις εάν τους χρησιμοποιήσουμε για την πλύση σε πλυντήριο ρούχων, χωρίς μαλακτικό!
Οι καρποί περιέχουν φυσικές σαπωνίνες, τασιενεργές ουσίες που διαλύουν τα λίπη όταν διαλυθούν σε νερό ζεστό. Όσο ζεστότερο είναι το νερό, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό από τις σαπωνίνες εκλύεται στην πλύση. Γι' αυτό, πολλοί χρησιμοποιούν τους καρπούς μέσα σε υφασμάτινο σακουλάκι (που περιέχεται στη συσκευασία) σε πλυντήριο ρούχων, σε προγράμματα από 30 έως 90 βαθμών Κελσίου. 5- 8 καρποί αρκούν για 5 κιλά πλύσης. Xρησιμοποιούνται άφοβα για μάλλινα ή μεταξωτά ρούχα.
Επίμονοι λιπαροί λεκέδες καλό είναι να αντιμετωπίζονται τοπικά πριν την πλύση
Η βιοδιάσπαση των κελυφών είναι απόλυτη, χωρίς να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. Η συσκευασία τους είναι επίσης βιοδιασπώμενη και επαναχρησιμοποιούμενη, ενώ η προμήθειά τους γίνεται κατευθείαν από τον τόπο παραγωγής τους. Μετά τη χρήση (1 έως 3 φορές, ανάλογα με τη θερμοκρασία πλύσης) απλά πετάτε τα κελύφη στον κάδο του κομπόστ ή μαζί με τα οργανικά σας απορρίμματα.
Για περισσότερο δημιουργικές ιδέες, άλλοι χρησιμοποιούν τους καρπούς στο πλυντήριο πιάτων στη θήκη των μαχαιροπήρουνων, σε πρόγραμμα με κρύο ξέβγαλμα, Κάποιοι, αντί γυαλιστικού υγρού, χρησιμοποιούν μια ή δύο κουταλιές ξύδι στην αντίστοιχη θήκη, εάν επιτρέπεται από τον κατασκευαστή, με άριστα αποτελέσματα!
Καθώς οι σαπωνίνες έχουν άπειρες χρήσεις, μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε υγρό απορρυπαντικό γενικής χρήσης: με 100 περίπου γραμμάρια καρπών βρασμένα για περίπου 30 λεπτά σε 3-4 λίτρα νερό, και ακόμη καλύτερα, αλεσμένα στο μπλέντερ, παρέχονται πολλές δόσεις συμπυκν/νου υγρού απορρυπαντικού. Εναλλακτικά, μπορούμε να ξαναβράσουμε τους ίδιους καρπούς, ώστε να απελευθερωθούν όλες οι σαπωνίνες που περιέχουν.(οι καρποί, βρασμένοι σε νερό διατηρούνται 4 ημέρες στο ψυγείο).
Άλλες χρήσεις αναφέρονται, ως ξέπλυμα σαλατικών λόγω των παρασιτοκτόνων τους ιδιοτήτων Ιδανικό παρασιτοκτόνο σαμπουάν οικιακών ζώων - ενώ συνίσταται και για ακίνδυνο ψεκασμό κατά των αφίδων σε γλάστρες ή κήπο.
Συμβουλή: Για ευχάριστο άρωμα εσπεριδοειδών ή λεβάντας σε οποιοδήποτε καθαριστικό κατασκευάσετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες αιθέρια έλαια
Προσοχή: το προϊόν αυτό δεν είναι φαγώσιμο!
Agriculture Biologique EU Cert. No : F-32600 : Πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, ανιχνεύσιμης προέλευσης
Οι καρποί συλλέγονται από περιοχές στους πρόποδες των Ιμαλαΐων (περιοχή Himachal Pradesh), στεγνώνονται και αδειάζονται από το εσωτερικό τους. Ανήκουν στο γένος Sapindus Mukorossi με πολλά είδη που ευδοκιμούν σε τροπικές περιοχές στην Ασία, την Αμερική και την Αφρική. Αν και όλα τα είδη του Sapindus Mukorossi περιέχουν σαπωνίνες (επιφανειοδραστικές λιποδιαλυτικές και αντιβακτηριδιακές ουσίες), το είδος που φύεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων είναι ονομαστό για τους καρπούς υψηλής ποιότητας που παράγει. Οι καρποί της ποιότητας αυτής ξεχωρίζουν από το βαθύ μελί χρώμα, τη φρουτένια μυρωδιά και την λεία υφή τους.
Δίκαιο εμπόριο μεταξύ Βορρά / Νότου: Το προϊόν που επιλέξατε εγγυάται ότι σε όλα τα στάδια της παραγωγής και εμπορίας του ακολουθούνται πρακτικές δίκαιου εμπορίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Σύνδεσμος ΜΙΝGA για τη διακρατική ισοτιμία στο εμπόριο: Οι παραγωγοί συνάπτουν άμεσα συμβόλαια με τις συσκευάστριες εταιρείες Azimuts & LeBioMonde, με αποδοχές 250% υψηλότερες από τις αντίστοιχες του συμβατικού εμπορίου στην περιοχή Pradesh. Στα πλαίσια της συνεργασίας παρέχεται τεχνική βοήθεια και συμβουλές ώστε το τελικό προϊόν να πληροί τις υψηλότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων στη συγκομιδή / επεξεργασία & συσκευασία προέρχονται από κατηγορίες ατόμων απειλούμενων με κοινωνικό αποκλεισμό (γυναίκες, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες). Τέλος, η απουσία ενδιάμεσων εμπόρων εγγυάται την καλύτερη δυνατή τιμή τόσο για τον παραγωγό όσο και για τον αγοραστή του προϊόντος.

http://euexia.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=61&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=61 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου